General

Miten suunnitella budjetti vanhojentansseihin?

Miten suunnitella budjetti vanhojentansseihin? 1

Vanhojen tansseihin valmistautuminen on kallista. Vanhojentanssimekko, asusteet, kengät, kampaus, meikki… Niihin kaikkiin menee rahaa. Jotta vanhojen tansseihin menevät kulut eivät riistäydy käsistä, kannattaa tärkeään päivään valmistautumiselle asettaa tarkka budjetti. Kerromme tässä artikkelissa kuinka paljon rahaa kannattaa varata eri menoihin, jotta vanhojen päivän tyylistä ei tarvitse tinkiä.

200–500 euroa vanhojentanssimekkoon. Vanhojentanssimekko on suurin budjetista haukkaava pala, sillä erityisesti uutena ostettuna siihen menee todella paljon rahaa. Uusi mekko maksaa normaalihintaisena jopa 500 euroa, mutta halvemmalla pääsee jos mekon ostaa käytettynä, alennushintaan tai sen vuokraa mekkovuokraamosta päiväksi. Halvimmillaan parilla sadalla eurolla saa hyvännäköisen mekon, joka on hetken trendeihin sopiva. Lopullista hintaa nostaa edelleen se, jos mekko pitää viedä ompelijalle ommeltavaksi omaan kroppaan paremmin istuvaksi. Siksi mekossa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että se istuisi mahdollisimman hyvin päällä jo kaupassa.

50–150 euroa asusteisiin. Riippuen siitä haluaako nuori ostaa asusteet uutena ja kuinka paljon asusteita haluaa vanhojen tansseihin ostaa, niiden hinta voi nousta lähemmäksi paria sataa euroa. Halpoja asusteita myydään monissa kaupoissa paljon, joten asusteiden kanssa voi päästä halvalla. Jos budjettia täytyy pienentää, JJ’s House on loistava paikka halpojen asusteiden ostamiseen.

40–70 euroa kenkiin. Tanssikengät maksavat uutena noin 50 euron molemmin puolin, joten ne eivät loppujen lopuksi ole kovin suuri menoerä muihin kuluihin verrattuna. Kengät ovat tanssipäivänä todella tärkeät, koska huonosti istuvat, liian isot tai jalkoja hiertävät kengät voivat pilata tanssit heti alussa. Siksi niihin kannattaa panostaa. Jos vaatekaapista jo löytyy hyvin jaloissa istuvat kengät, ei uusia välttämättä tarvitse ostaa.

100–200 euroa kampaamokäyntiin. Vanhojen tansseihin voi kampauksen tehdä joko itse tai kampaajalla, mutta moni suosii mieluummin jälkimmäistä vaihtoehtoa, minkä vuoksi kampaajat ovat täyteen buukattuja jo useita kuukausia ennen vanhojen päivää. Jos budjettia haluaa kiristää, kannattaa valita mahdollisimman halpa kampaaja. Lähipiiristä saattaa myös löytyä kampaustaitoinen henkilö, joka voi tehdä kampauksen hyvinkin huokeaan hintaan. Etenkin suurimmissa kaupungeissa kampaamokäynti voi tulla kalliiksi ja jos kampaajalle menee pelkän kampauksen tekemisen lisäksi värjäämään ja leikkaaman hiukset, nousee hinta useampaan sataan euroon.

50–70 euroa ammattilaisen meikkiin. Ammattimeikkaaja tekee upean meikin, mutta siihen menee rahaa. Ammattilaisen taksat ovat kalliit, mutta toisaalta meikkaaminen on käsityötä, jonka kuuluukin maksaa. Jos on itse taidokas meikkaaja, pystyy trendikkään kuulaan meikin tekemään kotona itse, mutta jos meikkaaminen on itselle vierasta tai omien taitojen ei usko riittävän haaveilemaansa meikkiin, kannattaa meikkaajan puoleen kääntyä. Jos budjetista haluaa nipistää, voi taitavaa kaveria tai sukulaista pyytää tekemään meikin vaikkapa lounasta tai elokuvalippuja vastaan. Kannattaa ottaa huomioon, että kotonakin tehty meikki voi tulla kalliiksi jos oma meikkipussi ammottaa tyhjyyttään ja uusia meikkejä täytyy ostaa täydennykseksi.

50–100 euroa muihin kauneuskäsittelyihin. Itseruskettava, ripsipidennykset, sheivaus, hiustenpidennykset, geelikynnet… Tänä päivänä nuoret eivät halua pelkästään upeaa tukkaa ja meikkiä vanhojen päivää varten, vaan tyyliin halutaan satsata myös muilla kauneuskäsittelyillä. Mitä enemmän ammattilaisen tekemiä erikoiskäsittelyjä nuori suunnittelee tekevänsä vanhojen päivää varten, sitä enemmän budjetti kasvaa. Monet käsittelyt voi onneksi tehdä kotona eikä kaikki todellakaan ole välttämättömiä.

100–200 euroa vanhojen illalliseen ja jatkoihin. Vanhojen päivänä kaikki eivät lähde illalliselle ja jatkoille, joten jos budjetissa ei ole liikkumavaraa ja kulut haluaa pitää mahdollisimman pieninä, kannattavat jatkot ja illallinen skipata huoletta.

Heather Breese
Heather Breese is a qualified writer who fell in love with creativity and became a specialist creator and writer, focused on readers and market need.

  5 Trenchless Methods To Repair Pipes In Your House

  Previous article

  Hvilke effekter kan man få av en kort ballkjole?

  Next article

  You may also like

  Comments

  Leave a reply

  More in General